IPE POSLOVNA OPREMA

IPE – IBM purchased equipment – je oprema, ki jo kupite pri pooblaščenemu zastopniku IBM_ove GARS opreme. Vsi produkti ima zagotovilo usposobljenih tehnikov, ki so opremo testirali in obnovili, tako da je vsaka komponenta v 100-odstotno delujočem stanju. Opremo ki jo obnovijo prejemajo iz korporativnih in akademskih krogov. Taka oprema je najbolj primerna za obnovitvene procese, saj je le redko uporabljena.Podjetje IBM je v ICT oblasti – kategoriji – največja svetovna banka. Blagovne znamke ki jih IBM svetovno najpogosteje financira in obnovi so: IBM, LENOVO in DELL. Opremo ki zastopamo uvrščamo v dve kategoriji in sicer: IPE A-Grade in IPE B-Grade.

V prodajnem kanalu lahko zasledite kar nekaj ponarejene in neavtorizirane ponudbe, zato je zelo pomembno vedeti dobavno verigo izdelka in možnosti uporabe. Pri vseh prenosnikih označenih z spodnjo nalepko dobite zagotovilo da so prenosniki in vsi deli v njih podvrženi najzahtevnejšim testom in tako zanesljivi za poslovnega uporabnika in pripravljeni za trg. Vsi izdelki iz IPE linije imajo 12 mesečno garancijo z možnostjo podaljšanja na 36 mesecev.

IPE A RAZRED (A Grade): Tako označujemo samo tiste produkte, ki so bili tovarniško obnovljeni do te mere, da lahko nosijo naziv Refurbish A Grade – AS NEW. Produkti gredo skozi temeljit proces preverjanja in obnove strogih kriterijev ki zajemajo: Popolno formatiranje trdega diska, testiranje optičnega pogona, spomina, matične plošče, menjava podnožja, ohišja, tipkovnice in ostalih delov. Na prenosnikih iz kategorije IPE A Grade ponavadi ni sledi predhodne uporabe. Večina zunanjih delov ohišja ki jih zamenjajo na sebi nosi zaščitno folijo ki jo odstrani šele končni uporabnik.

IPE B RAZRED (B Grade): Tako označujemo produkte katerim po izgledu lahko pripišemo znake uporabe, vendar le redko take znake, ki bi bili moteči. Oprema iz kategorije IPE B Grade je ravno tako testirana in zanesljiva kot A Grade oprema, vendar obstaja velika verjetnost, da ima produkt kakšno kozmetično napako. Vsem takim produktom ne menjajo njihovih zunanjih delov ohišja, jih pa v tovarni temeljito očistijo, oplemenitijo in dodelajo tako, da je oprema povrnjena na zelo ohranjeno stanje. 

bitset-okrogla-nalepkaa
  • Vrednost: IBM GARS skozi svoje zastopnike ponuja izdelke LENOVO in DELL vrhunske kakovosti za izjemno konkurenčne cene in 14-dnevno možnostjo za vračilo kupnine, ter brezplačno standardno pošiljanje. 
  • Licenčna nalepka: Pomeni, da je operacijski sistem vključen v ceno in da ni potreben nakup operacijskega sistema. Operacijski sistem je nameščen po legalni poti direktno v IBM tovarni (zajema tudi SLO jezik).
  • Dodatna garancija: Poleg standardne 12-mesečne garancije z jamstvom kakovosti, obstaja možnost nakupa 3-letne, podaljšane garancije za privlačno ceno. To pomeni, da lahko dobite skupaj kar 36 mesecev zaščite.
  • Price performance: Enaka funkcionalnost in zmogljivost produkta, boljša poprodajna podpora, nižja cena! 
  • Prijazno do okolja: Več deset tisoč Prenosnikov in PC, ki jih prodajo vsako leto, pomeni manj nevarnih odpadkov v vaši bližini. Ponovna uporaba opreme je najboljši način zelenega poslovanja. Obnovljeni računalniki so tako reciklirani, kar pomeni, da z nakupom takšnega računalnika pripomorete k čistejšemu in trajnejšemu okolju. 

Dodana vrednost izdelka je vsekakor tudi avtorizacija za Microsoftovo obnavljanje (Microsoft Authorized Refurbisher, MAR). To pomeni, da nameščajo različico MAR operacijskega sistema Windows na vse prenosne računalnike. Ko prenosni računalnik prvič zaženete, vas bo pozval, da svoj operacijski sistem registrirate pri Microsoftu.

Pričakovana življenjska doba naših prenosnikov, ki so izključno iz poslovne linije je vsaj 6 let. Prenosniki iz poslovne linije so vsaj enkrat dražji od prenosnikov za domačo uporabo. Pogostost reklamacij je nižja za faktor 5. Podobno je z PC računalniki, zasloni in strežniki, so testirani in povrnjeni na stanje novih računalnikov.

Vsak računalnik kupljen od ene največjih svetovnih bank – IBM GARS – ima znano poreklo je obnovljen in je testiran za nemoteno delo zahtevnih poslovnih uporabnikov!